Organitza:
Iniciar Sessió

Els clubs de futbol i els eSports

eSports  | 23-11-2021

Els eSports, cada vegada són més i més importants. És una modalitat esportiva que practica'n milions i milions de persones. Gairebé tothom coneix els eSports, i els clubs de futbol han vist el poder que té aquest sector i molts d'ells han apostat per crear una secció dins del club, que sigui d'eSports. Aquests son els 10 equips de futbol que tenen una seccio d’eSports:

El Futbol Club Barcelona és un dels majors clubs de futbol a apostar pels esports electrònics. Va començar amb un equip de PES per a competir en l'efootball.pro League i a l'abril va incorporar una plantilla de Rocket League amb la qual ha estat finalista a Europa i quartafinalista en el Mundial. Afegir que s'ha ficat de ple en el League Of Legends, ja que participara en la LVP, la superliga del LOL

 

El RCD Espanyol és present en dos títols: Rocket League i FIFA. En el primer va participar en la primera temporada de ESL Masters España i va arribar fins a semifinals, a més de guanyar altres competicions a nivell espanyol, destacant GG Sèries i Dreamcup.

 

El València va ser un dels clubs de futbol pioners a Espanya. Durant els seus primers anys va competir al màxim nivell nacional en dos dels jocs més populars al país: League of Legends i Clash Royale. Ara, es manté en FIFA i té dos jugadors de Hearthstone: The Fallen i Evangelion. El segon, a més, s'ha destacat durant les últimes setmanes com un dels grans jugadors del fenomen del moment: TFT

 

El PSG és un dels equips que ha fet una major aposta pels esports electrònics. En un primer moment el va intentar amb League of Legends, encara que no li van sortir massa bé les coses. Més tard va decidir apostar per altres títols i té equips de primer nivell en jocs com Rocket League o Dota 2 (en aquest últim en col·laboració amb LGD Gaming). També llesta en el seu web Brawl Stars, FIFA, Mobile Legends i FIFA En línea.

 

El Schalke, un equip alemany que ha tingut diversos jugadors espanyols, va ser un dels primers clubs de renom a entrar en els esports. Ho va fer a través de League of Legends en adquirir la plaça de Elements en la LCS. Excepte un període en el qual va descendir, s'ha mantingut com un dels clubs de la lliga. Curiosament, és un dels pocs equips a estar tant en PES com en FIFA.

 

El Fenerbahçe és un dels grans clubs turcs i la seva aposta pels esports electrònics ha estat bastant reeixida, especialment a nivell regional en League of Legends. En el MOBA de Riot Games ha aconseguit guanyar dues vegades la lliga turca i ha participat tant en el Mundial com en el Mid-Season Invitational (MSI), els dos grans tornejos internacionals. En la seva web llista també jugadors de FIFA, Zula i WolfTeam, dos jocs no especialment coneguts en l'àmbit dels esports.

 

A més del Fenerbahçe, els dos altres equips més reconeguts de Turquia són el Galatasaray i el Besiktas. Tots dos han apostat pels esports electrònics, però el cas del segon és més interessant, ja que dóna suport a dos equips femenins, un de League of Legends i un altre de Counter-Strike: Global Offensive. A més, té també presència en altres títols com PUBG

 

Els clubs de futbol no han trobat una única manera de crear equips de esports i conviuen diferents models de negoci. El del Köln alemany és bastant particular, ja que no té equip com a tal sinó que és un dels principals inversors al costat de Mercedes-Benz de SK Gaming, un clàssic dels esports mundials.

 

La del FC Copenhaguen és una aposta molt diferent a la de tots els altres, ja que va decidir prescindir de la seva pròpia marca i crear una nova, North. Aquesta marca, que utilitza com a logo un lleó molt similar al del seu club, competeix en Counter-Strike: Global Offensive, un títol pel qual pocs clubs esportius s'han atrevit a apostar.

 

El Flamengo és un dels clàssics del futbol brasiler i d'ell han sortit grans futbolistes, sent l'últim més destacat el madridista Vinicius Jr. En el seu camí en els eSports s'ha centrat en League of Legends, on competeix en la CBLOL brasilera. En la seva màxima lliga regional ha aconseguit el segon lloc en els dos splits que ha jugat

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC