Organitza:
Iniciar Sessió

Avenços tecnològics de la PS5

eSports  | 19-11-2021

En termes de salts generacionals de consoles, fa l'efecte que el canvi de PS4 a PS5 no és tan radical com en anteriors salts. Al cap i a la fi, la majoria dels seus primers jocs seran intergeneracionals, sortiran també en PS4. No obstant això, PS5 sí que inclou millores tant de hardware que deixen immediatament obsoleta a PS4, a més d'altres detalls més subtils que, sense ser completament revolucionaris, sí que podrien canviar la nostra manera de jugar.

 

Nova unitat d'emmagatzematge

El canvi més dràstic és, sens dubte, la seva nova unitat d'emmagatzematge sòlid, SSD, que substitueix als anteriors discos durs (HDD).

El resultat immediat d'usar aquesta tecnologia és que els temps d'espera reduiran dràsticament, o s'eliminaran per complet. Això, a més de l'evident estalvi de temps per al jugador (ja no haurem de tenir el mòbil a mà per a entretenir-nos mentre càrrega), pot significar una autèntica revolució en els jocs de món obert.

¿Us recordeu tot el que trigava Marvel's Spider-Man en PS4 a carregar els nivells interiors quan entràvem des de Nova York?

Els SSD no sols signifiquen que carreguen molt més ràpid, també que optimitzen molt millor l'espai, i per tant es poden construir mons no sols més grans, sinó també més vius i detallats, que podrem recórrer a velocitat de vertigen sense trobar-nos mai més amb el molest "popping".

Alta definició

I és que una altra de les claus de PS5, potser la més popular i la que més debat obre, és la seva resolució. PS4 Pro ja ofereix gràfics a 4K , però en PS5 aquesta resolució serà nativa, i la majoria de jocs l'aprofitaran (sempre que la teva televisió estigui preparada per a això). Afegir que la PS5 tindrà videojocs de 8K

Sorolls d’aproximació

Una altra de la novetat tecnològica de PS5 és el seu xip d'àudio 3D Tempeste Engine, una tecnologia pròpia de Sony que permet als desenvolupadors construir paisatges sonors per a augmentar la immersió. Que, per exemple, podem saber la distància i posició dels cotxes que tinguem al nostre voltant en Gran Turisme 7 pel so, o que sentim les presències de jocs de terror com Resident Evil Village o Ghostwire Tòquio.

Aquesta tecnologia es podrà gaudir a través de qualsevol mena d'auricular, i fins i tot, després d'una actualització, a través dels altaveus interns de la televisió. La millor manera d'apreciar-ho, no obstant això, serà amb el *headset propi de Sony que es posi a la venda al costat de la consola.

 

El mando

El mando DualSense també serà un gran avanç respecte al DualShock 4, gràcies als seus sensors de feedback háptico i els seus gallets adaptatius, que s'usaran de formes molt originals en els jocs. En NBA 2K21, per exemple, reflectiran l'energia del jugador, i com més cansat estigui, més ens costarà prémer-lo per a fer un esprint.

 

Comoditat

L'experiència de l'usuari també serà diferent des del moment que encens la consola. El menú i la interfície s'ha redissenyat, i s'han afegit noves funcions com el menú de "Activitats", que permet saltar directament a diferents nivells, maneres o partides multijugador sense haver d'obrir el joc des del principi. Afegir que la PS5 és molt més silenciosa, i no s'escalfa tant com la PS4.

Retrocompatibilitat

Una dels avantatges de PS5 que no tenia PS4 és que és retro compatible amb gairebé tots els jocs de PS4. El nostre catàleg de PS4, tant físic com digital, podrà ser recuperat en la consola, i molts d'aquests jocs tindran millores visuals i de rendiment. Un avanç respecte a PS4.

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC