Organitza:
Iniciar Sessió

Noves tecnologies al tenis

eSports  | 28-10-2021

 La tecnologia s'obre camí i cada vegada és mes essencial en el món de l'esport. Estem evolucionen cap a un món on es recullen totes les dades, per millorar el rendiment de l'esportista i per millorar l'espectacle per l'aficionat.

Gadgets que s'utilitzen al tenis

Hi ha moltes marques que aposten per la tecnologia en els seus productes, però cal destacar Babolat. Ha creat una aplicació, nomenada Babolat Play, que a través d'uns sensometres posats a la inferior de la raqueta, t'ofereix una sèrie de dades, que les pots observar de forma gràfica a l'aplicacio mòbil.

 

¿Com funcionen els gadgets i quines dades aporten?

La raqueta està composta per 3 sensors ubicats a la part inferior:

  1. Acceleròmetre à  Sensor de velocitat.
  2. Giroscopi à Sensor de rotació.
  3. Piezoelèctric à Sensor de vibració (per indicar en quin punt del cordatge colpejàs la pilota).

 

Aquests sensors recullen l'informació, i tu la pots descarregar a l'APP. També recullen tota la informació de la raqueta per dins, i donen informació als fabricants per millorar: les cordes, materials, equilibri, mida del cap, etc.

Beneficis

-Millora de la tècnica i tàctica-Millora del colpeig

-Millora del rendiment Esportiu

-Recopilació de dades de l'estat de la raqueta, per optimitzar al rendiment d'aquesta.

 

Altres utilitats

Aquesta mateixa APP, té una secció anomenada "Babolat Tennis Community" que connecta jugadors amb entrenadors. Els jugadors poden compartir les seves estadístiques i dades als entrenadors i si l'hi agraden, poden connectar i començar a entrenar junts. És a dir, és una connexió entre jugador i entrenador, on no és necessari viure a la mateixa ciutat o país.

 

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC