Organitza:
Iniciar Sessió

La Termografía arriba al mon del Esport

eSports  | 26-10-2021

¿Que és la termografia?

És una tecnologia que ens dona la possibilitat de registrar gràficament la temperatura de diferents parts del cos.

 

¿Ens pot ajudar a prevenir lesions musculars?

La resposta és Sí. La termografia infraroja (TI) registra la calor irradiada que allibera el nostre cos, que la visió humana no és capaç d'identificar.La informació tèrmica que podem registrar ens permet saber la temperatura de els músculs, amb la qual podem treure conclusions sobre l'estat dels músculs, i amb això podem establir interessants aplicacions a l'esport.

Temperatura

Nivel de Atención

< 0,4 °C

Normal

0,5°C – 0,7 °C

Seguiment

0,8 °C – 1°C

Prevenció

1,1°C – 1,5°C

Alarma

< 1,6 °C

Gravetat

 

¿Quins són els valors a tindre en compte pel diagnòstic?

Les dades es recullen en funció de la diferència de temperatures obtingudes bilateralment, és a dir, si fem un anàlisi dels quàdriceps i veiem que el quàdriceps dret està més calent que a l'altre, significa que al dret és una zona de risc que es pot lesionar.

A través del següent quadre podem detectar el nivell de risc de lesió que té un esportista:


Mètode d'ús

Amb una càmera termografía, enfoquem a l'usuari amb la posiciona anatómica del cos huma a sobre d'una plataforma. Una vegada fet això, podem veure a l'ordinador la següent imatge, on podem veure la diferència de temperatura i les zones de risc.

Que necessitem per dur a terme la prova de la termografia:

  1. Condició ambiental de la sala (és necessària una temperatura de 21 – 23 °C i una humitat de 35 – 38%). És recomanable que l'avaluat estigui uns 10 – 20 minuts a la sala abans de fer la prova, per adaptar-se a la temperatura de la sala.
  2.  Càmera de termografia (resolució igual o millor de 320 x 240 píxels, una sensibilitat de 65 m°k, que tingui un rang de mesurament de 0 – 50 °C i una sensibilitat tèrmica de    0,02 °C.
  3. Posició de l'esportista (posició anatòmica del cos humà).
  4. Un ordinador amb software per l'anàlisi de les imatges termografiques i una plataforma perquè l'avaluat no estigui en contacte amb el terra.
TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC