Organitza:
Iniciar Sessió

Sistema de tracking que utilitza "LaLiga"

eSports  | 04-10-2021

 

¿Sabeu d'on venen les dades que proporciona "Laliga" durant la retransmissió d'un partit?

Els mapes de calor que surten a la televisió, els quilometres recorreguts, velocitat màxima d'un jugador, N° d'atacs i per quin costat són, etc. Aquestes dades són obtingudes gràcies a uns gadgets que porten els jugadors a l'esquena, que li proporcionen aquesta informació a "Laliga" a traves d'un satèl·lits. Hi existeixen varies empreses tecnològiques que tenen aquest dispositiu, com poden ser: WIMU i Apex, tots dos tenen una fiabilitat i validesa molt alta, però "Laliga" utilitza el primer. Des de fa 3 anys laliga i RealTrack Systems són socis i van arribar a un acord que permetrà a tots els clubs de LaLiga Santander i la Liga Smartbank tindran de nous informes del rendiment físic dels jugadors.

¿Com funciona?
Utilitzen un sistema GPS (Global Positioning System), que a través dels satèl·lits i uns gadgets (Tecnologia WIMU PRO( Wireless Inertial Moviment Unit)) que porten els jugadors a l'esquena poden treure tota la informació del rendiment físic de l'esportista.

¿Quines estadístiques es poden treure?

Més de 250 variables de 5 tipus:

- Cinemàtica (acceleracions, velocitat, distancia, etc.)

-Fisiològics (Freqüència cardíaca, saturació d'oxigen)

-Indicadors de càrrega

-Informació táctica

-Wimu Drill mànager (supervisió de l'execució de la fase d'entrenament).

 

¿Per què serveixen aquestes dades?

-Laliga l'utilitza per mostrar en directe els mapes de calor i les estadístiques dels jugadors.

-Els clubs l'utilitzen per quantificar la càrrega dels jugadors, per veure el rendiment físic i fins i tot poden utilitzar els mapes de calor per consignes tàctiques.

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC