Organitza:
Iniciar Sessió

Els quatre esports actuals més de moda

eSports  | 31-08-2021

Com ja hauràs escoltat algun cop, la tecnologia i la innovació són el futur. Bé doncs aquesta frase no es pot quedar curta, ja que en el sector esportiu cada cop més sorgeixen nous materials esportius i amb millor estàndard de qualitat, noves formes d'entrenament o activitats esportives, i la digitalització i connectivitat de noves màquines fitness. Tot això permet que l'esportista tingui una monitorització i comoditat cada cop més bona.

Dit això, aquest any 2021 han esdevingut populars quatre tipus de disciplines molt diferents entre elles, però que tenen en comú el seu constant increment de gent que les practica.

Per començar, una d'elles és el conegut Crossfit, que va arribar aquí fa uns anys i des de llavors no paren de créixer les xifres dels abonats. Aquesta tècnica d'alta intensitat permet treballar totes les àrees físiques del cos, gràcies a la infinitat d'exercicis que es poden fer tant amb el mateix pes corporal, com amb l’extra. A termes generals i sempre que existeixi una rutina constant, aquesta activitat esportiva ajuda a la reducció de pes, de la grassa corporal i millora de la resistència, ja que la ràtio de VO2max augmenta.

Un altre tipus de tècnica popular on es treballa amb alta intensitat, és l'entrenament d'interval d'alta intensitat, més conegut com a HIIT. Aquest consisteix bàsicament combinar 20-25 s d'exercici intens deixant el mateix temps de descans o exercici lleuger, encara que els temps no sempre són així, poden variar. Més o menys aporta uns beneficis semblants als del crossfit, però el HIIT és capaç de mostrar millors resultats en una persona que té sobrepès i vol reduir el greix corporal, i per tant directament el pes. A part d'això, la principal causa de per què cada cop més gent fa ús d'aquesta activitat, és bàsicament perquè el temps no és una excusa per dur a terme aquest tipus d'entrenament.

Per a les persones que generen molt d'estrès, l'activitat que fomenta a alliberar-lo, és el Fit Boxing, que és una barreja entre exercicis del fitness (esquat, dominades, flexions, etc.) i exercicis propis de la boxa. El Fit Boxing està dirigit a la gent que té com a objectiu estar en forma i millorar la condició física en general, i doncs no busquen augmentar la força dràsticament.

I ja per acabar, es troba l'aeroyoga, que com bé diu la paraula es realitza yoga, però no al terra. A termes més específics consisteix a fer diverses posicions semblants a les del yoga tradicional, però sobre d'unes teles molt resistents penjades del sostre. Per consegüent, aquesta suspensió sobre l'aire permet un treball molt concentrat en el core (treball muscular principalment d'abdominals i glutis), ja que és l'estructura que permet generar moviment corporal i mantenir l'equilibri i l'estabilitat.

Com a conclusió final podem extreure que la crema de calories per hora i l'augment de l'estat de forma corporal, dependrà de la intensitat i la freqüència que es realitzi durant la pràctica.

 

 

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC