Organitza:
Iniciar Sessió

Innovacions tecnològiques del 2021

eSports  | 20-08-2021

Any rere any la tecnologia va evolucionant i canviant la nostra manera de viure. El sector esportiu és un clar coneixedor del gran avanç que està tenint la tecnologia avui dia. En aquesta notícia parlarem de tres innovacions d'enguany.

 

Casc ciclista d’EVIX

En primer lloc trobem el casc ciclista d’EVIX. Aquesta startup juntament amb la col·laboració de l'Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo han desenvolupat el primer casc ciclista amb airbag cervical.

Aquest casc busca reduir el risc de lesions medul·lars en els ciclistes, ja que aquestes són molt freqüents a causa de la desprotecció que ofereix un casc convencional en la zona cervical. A través d'uns sensors intel·ligents el sistema s'activarà de manera automàtica, bastant una petita fracció de segon perquè el coixí de seguretat es desplegui i s'acomodi darrere del coll del ciclista.

 

Action Àudio d’AKQA

En segon lloc trobem l’Action Àudio d’AKQA. Aquesta empresa estima que al voltant de 285 milions de persones al voltant del món sofreixen de discapacitat visual, sigui parcial o completa. Això vol dir que aquest mateix nombre de persones no poden gaudir al 100% d'una competició esportiva. És per aquesta raó que AKQA ha desenvolupat un sistema pioner que permet a les persones amb discapacitat visual la possibilitat de gaudir del tennis a temps real.

Action Àudio utilitza la tecnologia del Hawkeye (ull de falcó) per a convertir les dades de la posició de la pilota de tennis en un àudio 3D. Permetent a l'espectador conèixer una gran quantitat d'informació. Per exemple: en quin costat està l'acció (dreta o esquerra), sent la pilota mentre es mou per la pista i quan és colpejada, la velocitat i trajectòria, que tan a prop està la pilota de la línia i que tipus de cop efectua el jugador (dreta o revés). En el següent enllaç podràs visualitzar un exemple del Action Àudio.

 

Speedo FastSkin 4.0

Per a finalitzar parlarem del Speedo FastSkin 4.0. Aquest nou vestit de bany presentat per Speedo el passat mes de juny, portarà incorporat una gran quantitat d'avanços tecnològics. Aquests se centraran en tres àrees claus: la personalització, el rendiment esportiu i la sostenibilitat.

Personalització

El vestit de bany estarà imprès en 3D tenint en compte el cos de cada persona. Ajustant-se d'aquesta manera a cada múscul i generant en l'esportista el màxim confort possible. A més també podrà triar entre una interminable combinació de colors.

Rendiment esportiu

El vestit de bany estarà compost per una sèrie de sensors els quals monitoritzaran les constants vitals dels atletes i els seus nivells d'oxigen i d'hidratació. A més també comptarà amb un AI Live Coach proporcionant dades sobre la tècnica efectuada, el ritme al qual s'està nedant i la freqüència de braçada.

Sostenibilitat 

El Speedo FastSkin 4.0 estarà fabricat en un 80% per material reciclat, a més de ser completament biodegradable. A més a més no serà necessari cap mena de bateria per a alimentar els sensors, ja que el vestit compta amb un teixit de recol·lecció d'energia, sent d'aquesta manera autosuficient.

 

Amb aquests tres exemples d'innovació tecnològica podem afirmar que la tecnologia és una aliada del sector esportiu. Com hem pogut veure, cadascuna de les innovacions ha fet ús de la tecnologia per a un fi diferent. Des del seu ús per a evitar lesions, fins a l'ajuda a persones amb discapacitat visual passant pel rendiment esportiu.

 

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC