Organitza:
Iniciar Sessió

Tòquio 2020 encara continua

eSports  | 17-08-2021

Un cop donat per acabats els Jocs Olímpics Tòquio 2020, només cal esperar una setmana per a la inauguració de la XVI edició dels Jocs Paralímpics. Aquests es duran a terme entre el 24 d'agost al 5 de setembre de 2021.

Dintre d'aquests JJPP, destacaríem com a novetat la incorporació per primera vegada del Bàdminton i Taekwondo, no obstant sense representació espanyola. Espanya ha aconseguit tenir representació a quinze de les vint-i-dues disciplines esportives, amb un total de 139 esportistes, dels quals gairebé el 50% participen per primera vegada. Entre els veterans destacaríem dos esportistes catalans que van aconseguir medalla a Río 2016.

La marató femenina va ser novetat l'edició passada. La catalana Elena Congost va conquerir la medalla d'or i es va convertir en la primera campiona paralímpica (categoria T12, discapacitat visual) de la història en marató, amb un temps que es queda molt a prop del rècord del món, no obstant no és l'única medalla que té. La primera vegada que va pujar al podi va ser a Londres 2012, on va guanyar la medalla de plata en els 1.500 metres. Aquest any a Tòquio pot acabar afegint alguna medalla més en el seu espectacular palmarès.

El ciclisme és un dels esports amb més popularitat del programa paralímpic, i amb tres tipus de competicions i graus de discapacitat diferents, com són tàndems, handbike i bicis adaptades. A la categoria de tàndems Río 2016, els catalans, Ignacio Ávila i el seu company Joan Font, van guanyar la medalla de plata, convertint-se així en subcampions a causa de l'esprint final. Cal destacar també que aquest duo va fer història, ja que es van proclamar com al primer duo a guanyar el Titan Desert 2019. Malauradament no participaran a Tòquio 2020.

Per altra banda trobem a Israel Rider i Sergio Garrote. Junt amb Luis Miguel Garcia-Marquina, varen ser els tres catalans que van conformar equip en la modalitat Team Relay el passat Mundial de ciclisme adaptat. Guanyant la medalla de plata, únicament superats per l'equip italià. De cara als JJPP, els dos esportistes primerament citats tenen grans oportunitats de pujar al podi tant en les modalitats H3, ruta i contrarellotge H2.

Per concloure podem afegir que s'esperen uns jocs plens d'altes expectatives per les i els esportistes espanyols que hi participen aquest any en certs esports com poden ser natació i handbike.

 

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC