Organitza:
Iniciar Sessió

Canvi entre les tendències del Fitness

eSports  | 23-07-2021

Des del 2017 es realitza de forma anual "las Encuestas Nacionales de Tendencias de Fitness en España" amb l'objectiu d'identificar les principals tendències d'aquest sector i comparar els resultats amb les dels anys anteriors. Aquest any, a causa de la pandèmia de la COVID-19, els resultats han variat molt respecte a les enquestes anteriors. Llavors s'ha tractat d'identificar les influències que ha tingut en els resultats.

Segons l'estudi de Valgo Investment, la pèrdua de pes és la tendència principal. Cal destacar que respecte l'any passat aquesta preferència ha escalat cinc posicions, i com a motiu principal trobem el confinament i les restriccions de l'activitat física, arran de l'esclat de la pandèmia a Espanya. Es pot afegir que aquest interès és una combinació entre la bona alimentació i l'exercici físic.

En segon lloc trobem la contractació de professional "certificat". Aquesta tendència no ha variat de posició respecte a l'enquesta realitzada per l'any 2020. Quan es parla de la contractació de personal en aquest sector, ens referim a persones que s'adapten a l'entorn en continu canvi (demanda i nous models de negoci) i desenvolupament de la tecnologia aplicada.

Per finalitzar, en el top 3 està posicionat l'entrenament personal. Aquest tipus d'entrenament, en el que un professional de l'esport entrena a una sola persona està agafant força, a diferència de l'any passat. Les principals raons les podem dividir en dos grups. Per una banda trobem la personalització, monitorització i millora de l'experiència que el client busca a l'hora d'entrenar. Per l'altra estan les conseqüències que el coronavirus ha provocat, sobretot a l'hora de relacionar-se amb gent que no pertany a la mateixa bombolla. A més s'espera que l'interès augmenti de cara als anys vinents.

Posant la mirada en el futur, en un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19, existirà una tendència a l'alça relacionada amb els següents punts:

  • Aplicacions mòbils
  • Plataformes i xarxes socials
  • Home fitness (fitness a casa) i Outdoor fitness (fitness a l'aire lliure)

 

Respecte a l'últim punt, el sector de gimnasos online està en ple creixement, un exemple d'aquest model de negoci, és Olimfit , on a més a més és el líder del sector. Olimfit proporciona tant classes dirigides com entrenaments personals, combinant amb la possibilitat de contactar amb psicòlegs, fisioterapeutes, nutricionistes i metges esportius.

Podem concloure que el món del fitness evoluciona dia rere dia i és molt susceptible a canvis a causa de factors externs. Però podem observar una clara tendència cap a la individualització i noves formes d'entrenar, sigui des de casa o a l'aire lliure.

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC