Organitza:
Iniciar Sessió

Últims dies de preparació per als Jocs Olímpics

eSports  | 22-07-2021

Els Jocs Olímpics Tòquio 2020 ja estan al tocar, encara que un any més tard del que s'esperava a causa de la pandèmia del coronavirus. Exactament aquests Jocs se celebraran entre els dies 23 de juliol i 8 d'agost.

Aquesta situació única està produint que s'hagin de prendre mesures excepcionals. Un exemple d'això és en relació amb el públic. Un augment de casos de covid-19 a la ciutat de Tòquio ha sigut la causa de la suspensió de l'assistència de públic en aquest esdeveniment.

Però no tot anaven a ser males notícies. També cal recalcar que encara que els aficionats no puguin accedir a la competició, la població mundial podrà gaudir per primera vegada de la retransmissió de la cita olímpica amb una resolució 8K i en horari Prime Time.

A més aquest any debutaran noves disciplines esportives com és el cas del skateboarding, l'escalada esportiva, el karate, el surf i també tornarà el beisbol i softbol després de ser eliminats del programa en l'any 2008. Dels cinc esports anteriorment esmentats, Espanya comptarà amb representació en els tres primers. Amb la participació de Daniel León, Jaime Mateu i Julia Benedetti en Skateboarding; Alberto Ginés en escalada esportiva i Damián Quintero i Sandra Sánchez en karate.

Si ens endinsem en el calendari d'objectius d'aquests jocs, un dels més parlats d'aquesta edició, és el fet que el 99% dels materials utilitzats per fer les estructures necessàries siguin reciclats, i de fet estan en camí d'aconseguir-ho. El març del 2020 varen recol·lectar un total de 24,5 tones de plàstic utilitzat (entre organitzacions, empreses privades i la ciutadania), suficient quantitat per a la construcció de tots els podis imprescindibles en aquest esdeveniment. A més a més, per ser més sostenibles aquests podis estan fets amb impressores 3D, i les 5 mil medalles que es repartiran sobre d'aquests són de metalls reciclats.

Enguany, la novetat més destacada és que, per tal de reduir l'impacte ecològic, els casi 20.000 llits que s'utilitzaran estan compostos únicament de cartró reciclat i tenen la capacitat de suportar fins a 200 quilos.

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC