Organitza:
Iniciar Sessió
CONSELLS SALUDABLES PER
JUGADORS D'eSPORTS

Sabies que en els últims anys, Espanya ha experimentat un notable creixement en el sector dels eSports? Més de 3 milions d’espanyols es consideren entusiastes i seguidors dels esports electrònics. Malgrat això, i com qualsevol altre esport, el seguiment o participació en els eSports ens pot provocar inconvenients musculars i físics si no prestem l’atenció que requereix.

A continuació, t’expliquem els millors consells saludables per jugadors d’eSports.

L'ERGONOMIA

Treballar en un bon despatx, amb una bona cadira i amb la il·luminació adequada sembla imprescindible per fer la feina correctament. Amb els eSports passa el mateix. Com a bon jugador d’eSports has de procurar tenir un entorn en el qual et sentis còmode mentalment però també físicament.

 

REGULA CORRECTAMENT LA CADIRA DE JOC

Una mala postura corporal podria provocar lesions i sobrecàrregues a l’esquena o al coll. Per això, tenir una bona cadira i que estigui ben regulada es converteix en un dels elements més importants per a qualsevol jugador d’eSports. Per poder adaptar correctament la cadira a cada jugador, s’ha de tenir en compte:

  • La inclinació: comptar amb un respatller reclinable és un indispensable per poder recolzar el cap i evitar les tensions cervicals.
  • Coixins: és recomanable utilitzar coixins sota la lumbar i en el suport del cap.
  • Reposabraços: una cadira gaming ha de tenir uns bons reposabraços, ja que ajuden a descarregar la tensió dels músculs de l'esquena. És important mantenir els reposabraços en un angle recte.
  • Alçada: els peus sempre s’han de mantenir tocant el terra. Mai han d’estar penjant. Sempre s’ha de procurar mantenir angles rectes de maluc i genolls.

UBICA EL MONITOR PER SOTA DE LA LÍNIA DE VISIÓ

El monitor és un dels elements més importants, ja que és on es focalitza tota l’atenció del jugador. Aquest, ha d’estar per sota de la línia de visió i ha de permetre mantenir el cap en una posició còmode respecte a les espatlles.

JUGA A UN MÍNIM DE 60 CM DEL MONITOR

És molt important evitar col·locar el monitor a una distància inferior a 40 centímetres. Sempre ens hem de mantenir a uns 60 cm o més de la pantalla. D’aquesta manera, evitarem molèsties oculars com l’ull sec, la fatiga visual o la visió borrosa.

IL·LUMINA CORRECTAMENT L’ESPAI DE JOC

Com els eSports tenen una exigència visual molt alta, la il·luminació també ho ha de ser. S’ha d’evitar els nivells de 350 luxs i mantenir la recomanada, 500 luxs. Recorda que es pot mesurar el nivell d’il·luminació amb un luxòmetre o amb aquesta aplicació per a dispositius mòbils.

LA MUSCULATURA I ARTICULACIONS

Com a qualsevol altre esport, abans de començar és molt important escalfar totes les articulacions per evitar possibles lesions o molèsties musculars. Els jugadors d’eSports realitzen múltiples moviments per minut, fet que sense un previ escalfament els hi pot suposar problemes en el joc.

Un dels escalfaments més recomanat és el del moviment circular de les mans, els canells. Les mans juguen un paper molt essencial en les partides d’eSports i s’han de preparar com cal.

També, és important realitzar moviments amb el coll per escalfar-lo i així evitar rampells inoportuns.

Pel que fa a la postura corporal, un bon consell es anar canviant de posició durant les partides, aixecar-se i caminar entre els descansos, i fer exercicis abans i després del joc.

A més, és important practicar esport periòdicament per exercitar i enfortir tots els músculs del cos.

LA VISTA

Els ulls són dos òrgans molt importants del nostre cos, per això cal tenir cura d’ells. Has de tenir en compte que per no patir la síndrome de l’ull sec t’has d’hidratar els ulls de forma constant.

També és important descansar la vista cada cert temps, és a dir, desviar la mirada de la pantalla i mirar 15 cm més enllà, això farà que redueixi el mal de cap i la coïssor que poden patir els ulls.

Cal regular el contrast i la brillantor de la pantalla de manera habitual, això no farà que els gràfics dels nostres videojocs es vegin malament, sinó, que amb això aconseguirem que la nostra vista no es vegi perjudicada i poder seguir jugant més estona.

Per últim, és recomanable no acostar-se excessivament al monitor encara que així creguis que ho veus millor, hem d’estar a una distància, com hem comentat, de 60 cm del monitor.

Si segueixes aquests consells podràs jugar com un gamer professional sense que la teva vista es vegi molt perjudicada.

EL TEU DIA A DIA

Encara que no ho creguis, estar moltes hores davant un ordinador fa que el nostre cos es noti cansat. Per això, aquí t’explicarem una sèrie de consells i rutines que pots fer en el teu dia a dia.

És necessari tenir en compte aquests consells abans de començar a jugar a eSports. Tenir cura del nostre cos i ment, és molt important, ja que tant un com l’altre, són fonamentals que estiguin al 100% per no patir dolors musculars, físics o inclús poder tenir problemes amb la vista. No dubtis en seguir aquests passos per ser un bon gamer i gaudir de la pràctica dels eSports.

 

Dormir un mínim de 7 hores diàries és imprescindible perquè el nostre cos descansi correctament.

 

És important tenir en compte no abusar de la cafeïna ni de les begudes energètiques, ja que pot provocar efectes negatius en el teu cos com podria ser nàusees o problemes cardiovasculars.

 

Per últim, per mantenir la teva ment i el teu cos actiu, és important seguir una bona alimentació i practicar esport de manera habitual. Això farà que el teu estat d’ànim sigui més positiu i t’ajudi a jugar millor.

TITLE SPONSOR I PARTNER TECNOLÒGIC
ORGANITZA
PARTNER TÈCNIC